TRAMP NA PRAGU ŠOKANTNE ODLUKE: Otvaramo granice zbog Uskrsa!

Autor: Tanjug

Svet

24.03.2020

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Želeo bih da zbog predstojećeg Uskrsa, 12. aprila, otvorim granice SAD", izjavio je američki predsednik Donald Tramp za televiziju „Foks Njuz“.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Tramp je pored ovoga upozorio da ekonomska recesija može biti strašnija od virusa korona, jer SAD mogu da pretrpe mnogo više ljudskih gubitaka zbog jake recesije ili depresije. On je naglasio da se zbog svega toga najuspešnija svetska zemlja - Sjedinjene Američke Države - ne može prosto zatvoriti.

Kako je poznato, ranije su SAD uvele zabranu ulaska državljanima zemalja u kojima je registrovan virus korona, a američke vlasti su takođe ograničile ulazak u zemlju preko svoje južne i severne granice.

Američki lider smatra da se može pridržavati međusobnog odstojanja i ići na posao.

Pored ovoga, kako je ranije saopštila Bela kuća, Tramp je u razgovoru s predsednikom Južne Koreje Mun Džae Inom izjavio da je spreman na saradnju s drugim zemljama u cilju spasavanja ljudi i obnavljanja ekonomije zbog pandemije Kovid-19.

Podsetimo, u svetu je virusom korona trenutno zaraženo preko 396.000 ljudi, preminulo je više od 17.000, a izlečeno je oko 104.000 osoba.

Prema poslednjim podacima, u Americi je registrovano preko 50.000 zaraženih virusom korona, dok je preminulo 655 osoba.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading