Prva faza razvoja ruske vakcine protiv koronavirusa završena, evo kada će biti gotovi testovi!

Autor: Republika

Svet

23.03.2020

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vakcina protiv korona virusa, koju je razvila ruska Federalna agencija za biomedicinu (FMBA), prošla je prvu fazu razvoja, a očekuje se da testovi budu završeni u julu, rekla je danas direktorka agencije Veronika Skvorcova i navela da se očekuje da će vakcina biti spremna za 11 meseci.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Razvoj vakcine je prošao prvu fazu. To je rekombinantna vakcina, razvijena ne iz živog virusa, već iz proteina koji imaju takozvane epitope ili centre za vezivanje virusa - rekla je ona.

- Svi testovi će biti završeni u julu. Nakon toga ćemo započeti istraživanje neophodno za registraciju vakcine - kazala je Skvorcova.


- Ako sve prođe kako je planirano, za oko 11 meseci imaćemo sopstvenu efikasnu vakcinu, možda čak i nekoliko varijanti - navela je ona.

Svetska zdravstvena organizacija je saopštila da je od korona virusa širom sveta zaraženo više od 300.000 ljudi, a da je preminulo više od 14.000 osoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading