Američki senator zaražen koronavirusom: Republikanci u strahu jer se mešao sa njima

Autor: Tanjug, republika.rs

Svet

23.03.2020

07:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Senator Rend Pol iz Kentakija zarazio se novim koronavirusom čime je postao prvi slučaj zaraze u Senatu, zbog čega je i povećan strah od transmisije virusa među republikancima u Kapitolu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Razboleo se - Rend Pol

Pol, po profesiji očni hirurg, od nedelje je u karantinu nakon što je dobio rezultate, a kako je rekao, nije imao simptome i nije znao da je imao kontakte sa nekom zaraženom osobom, preneo je sinoć AP.

Testirao se iz predostrožnosti zbog svojih čestih putovanja i dešavanja kojima prisustvuje.

Zbog njegove objave dvojica senatora - Majk Li i Mit Romni stavili su se u samoizolaciju, a dodaje se i da je, osim Pola, još nekoliko senatora u karantinu.

Demokratska senatorka Kirsten Sinema rekla je da je "apsolutno neodgovorna" odluka senatora Pola da se posle testiranja, a pre nego što je dobio rezultate, kreće sa drugim ljudima.

- Ne možete biti u blizini drugih ljudi dok čekate rezultate testa na koronavirus. Ugrožavate druge i verovatno povećavate širenje virusa - rekla je Sinema.

U samoizolaciju su se stavili i senatori Ted Kruz iz Teksasa i Lindzi Grejam iz Južne Karoline dok su čekali rezultate testiranja, ali bili su negativni.

Iz Polovog kabineta saopštili su da nisu tačni navodi da je senator otisao u teretanu nakon što je dobio rezultate, već da je pravo otišao u karantin i da ni sa kim nije kontaktirao.

Pola je pohvalio i predsednik Donald Tramp koji je rekao da je on veliki prijatelj i da je"uvek bio tu kada nam je trebao" i da će Pol biti dobro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading