Džonson zapretio: Poštujte mere, inače uvodimo policijski čas!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

22.03.2020

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ukoliko ljudi ne budu slušali savete vlade o društvenom distanciranju, Velika Britanija će možda morati da uvede policijski čas i ograničenja putovanja radi sprečavanja novog koronavirusa", izjavio je večeras britanski premijer Boris Džonson.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boris Džonson

Pabovi, klubovi i teretane su već zatvoreni, ali su danas društvene mreže bile preplavljene fotografijama građanima koji se okupljaju u parkovima i pijacama, očito ignorišući savete vlade, prenosi Rojters.

- Ostanite na udaljenosti dva metra. To nije tako teška stvar. Učinite to. U suprotnom moraćemo da uvedemo dalje mere - rekao je Džonson i naglasio da su očito potrebne strože mere, poput policijskog sata.

Ministar za zajednice Robert Dženrik rekao je da će vlada pismeno zahtevari od najugroženijih građana da ostanu kod kuće narednih 12 nedelja kako bi se zaštitili od virusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading