ZAŠTO SE AMERI ISKRCAVAJU U SRED PANDEMIJE? Tri moguća scenarija!

Autor:

Svet

21.03.2020

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjaci za bezbednost, sagovornici Srpskog telegrafa, analizirali su razloge američke vojne invazije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vojska SAD (Foto: Ilustracija)

PRVI SCENARIO: Sukob Trampa i NATO

Što se tiče iskrcavanja američkih vojnika u Evropu u jeku pandemije koronavirusa, profesor međunarodnih odnosa Srđan Perišić za Srpski telegraf kaže da su njegove informacije da se od ukupnog broja vojnika ipak odustalo.

RepublikaFoto: printscreen/TV Pink
Srđan Perišić

- Tramp je naredio da se zaustave sve avionske linije prema Evropi, a tih 6.000 vojnika se i dalje iskrcavalo, i to jeste čudno. Izgleda da je došlo do sukoba u vrhu SAD između Trampa i vrha NATO, odnosno delova duboke države jer su oni insistirali da se sa planom nastavi do kraja, da se održi ta vežba i da se nastavi slanje vojnika iz SAD. Tramp je to hteo da zaustavi i uspeo je na kraju. Ne verujem da postoji vakcina, u Americi isto umiru ljudi i obolevaju od koronavirusa. Možda samo ova Trampu suprotstavljena struja ima veze sa nekim centrima moći koji znaju šta se dešava sa epidemijom koronavirusa jer virus je očigledno izašao iz neke laboratorije - smatra Perišić.

DRUGI SCENARIO: Ameri imaju vakcinu

Prema rečima stručnjaka za bezbednost Miroslava Bjegovića, interesantno je to što je izgleda jedino američka vojska otporna na koronavirus.

RepublikaFoto: mc.rs
Miroslav Bjegović

- Zabrinjavajuća je odluka koju su doneli vlada SAD i NATO o vojnoj vežbi Europe Defender 20, kojom se navodno testira strategija koju će koristiti SAD i EU ukoliko dođe do hipotetičkog rata u Evropi. Interesantno je videti iskrcavanje američkih trupa u Nemačkoj bez zaštitnih maski i ikakve bojazni od pandemije koronavirusa. Jedino možemo da zaključimo da su američki vojnici dobro zaštićeni od pomenute pošasti, ali nam nije jasno, baš u ovom trenutku, prisustvo 37.000 do zuba naoružanih američkih vojnika na prostoru EU i sa kojim ciljem su tu - navodi Bjegović.

TREĆI SCENARIO: Demonstracija moći za Rusiju

Potpukovnik u penziji Ljuban Karan u izjavi za Srpski telegraf kaže da Amerikanci demonstriraju moć i pokazuju neprijateljima u Evropi, pre svega Rusiji, šta može da se desi ako dođe do rata.

RepublikaFoto: youtube.com/TV Pink
Ljuban Karan

- Od svih vežbi NATO nije otkazana samo Branilac Evrope 2020, kojom se uvežbava direktan sukob sa Rusijom. Ovo je do sada najveća provokacija i direktan vojni pritisak na Rusiju. Čini se da je stratezima SAD i NATO važnije da uznemiravaju Rusiju od borbe protiv pandemije. Daleko najbrojiniji su američki vojnici na vežbi, čime se šalje jasna poruka ko je u stvari "branilac" Evrope i da bi to trebalo ceniti, pa i platiti. Jeste čudno što Amerikanci ignorišu pandemiju koronavirusa, što stvara sumnju da oni možda već imaju vakcinu. To samo podstiče već ionako jake sumnje da su oni odgovorni za pojavu ovog virusa kao neke prljave specijalne akcije - poručuje Karan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading