Svi smo na ispitu odgovornosti! Italijanska novinarka za Srpski telegraf

Autor:

Svet

20.03.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi smo u Italiji u ovom trenutku na ispitu ozbiljnosti i odgovornosti, kaže u ispovesti za Srpski telegraf iz Milana Marija Serena Natale, novinarka vodećeg italijanskog lista Korijere dela sera i video-servisa ovog dnevnika Korijere TV.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Poslovni centar Italije jedan je od oblasti najteže pogođenih novim koronavirusom u zemlji zajedno sa celokupnim regionom Lombardija, čiji je on glavni grad. U Lombardiji je umrlo 2.000 ljudi, što je trećina ukupnog broja žrtava KOVID-19 u Italiji.

- Milano je pust i tih, na ulicu može da izlazi samo po jedna osoba, i to samo s autosertifikatom kako bi obavila kupovinu namirnica, otišla u apoteku ili, kako je to utvrđeno vladinim dekretom, zbog "dokazane potrebe za radom".

Ona navodi da svi prate brojke vezane za koronavirus i da se svakog dana u šest popodne saopštavaju ažurirani podaci o broju zaraženih, oporavljenih i umrlih.

- Oči cele zemlje uprte su u kretanje virusa. Svi smo zajedno na ispitu ozbiljnosti i odgovornosti, čvrsto stojimo uz prvu liniju bolnica i terapija intenzivne nege, koje su sada već na izmaku, uz ogromne napore koje čine lekari, medicinske sestre i svi zaposleni - objašnjava Nataleova.

Poruka Srbima: Držite se i samo mirno

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Povodom situacije u vezi sa koronavirusom u Srbiji koja postaje sve dramatičnija, novinarka Korijere dela sera imala je poruku.

- Držite se i sačuvajte prisebnost - poručila je Nataleova.

Dodaje da su pravila ponašanja tokom pandemije koja je vlada propisala jednostavna i uključuju ostanak kod kuće, držanje bezbednog odstojanja od barem jednog metra u odnosu na druge ljude, često i pažljivo pranje ruku, izbegavanje dodirivanja lica, nošenje rukavica i maske kako bi se zaštitile, pre svega, najranjivija populacija, posebno starije osobe.

- Treba zadržati pozitivan izgled na licu, težiti dobrom. Mi u novinama radimo sve više od kuće i nastojimo da maksimalno objektivno prenosimo ono što se dešava u ovom trenutku, koji nas je sve promenio - zaključila je Nataleova.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading