Džo Bajden vodi u trci kod demokrata!

Autor: Republika

Svet

11.03.2020

23:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši američki potpredsednik Džo Bajden vodi u trci za kandidaturu Demokratske stranke na predstojećim predsedničkim izborima u Americi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džo Bajden

Bajden je pobedio u prajmerizu u šest američkih država u kojima su održani izbori za demokratsku nominaciju. Kako prenose mediji, pobedio je u Mičigenu, Misuriju i Misisipiju, a vodi i u Ajdahu, Severnoj Dakoti i Vašingtonu. Ključan je ipak bio trijumf u državi Mičigen, gde je obezbedio najmanje 46 delegata, naspram najmanje 33, koliko je osigurao Berni Sanders, senator iz Vermonta.

Kako je preneo televizijski kanal CNN, Bajden je zahvalio svom glavnom konkurentu Berniju Sandersu, izjavivši da imaju isti cilj.

- Hvala i njegovim pristalicama za nepresušnu energiju i entuzijazam. Mi imamo zajednički cilj i zajedno ćemo pobediti Donalda Trampa - izjavio je Bajden, obraćajući se pristalicama u Filadelfiji.

46 delegata najmanje obezbedio Bajden u državi Mičigen

Prema njegovim rečima, ako bi Tramp još četiri godine bio na vlasti, on bi radikalno promenio zemlju, a to se ne sme dozvoliti.

Kandidat koji će biti budući rival Donaldu Trampu na novembarskim predsedničkim izborima mora da obezbedi najmanje 1.991 delegata, a prema poslednjim rezultatima, Bajden se učvrstio na čelu trke za demokratsku kandidaturu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading