(FOTO, VIDEO) KAO U HOROR FILMU! Cela Italija je sada zatvorena, na ulicama nema žive duše

Autor: Tanjug, Republika

Svet

10.03.2020

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Rimu i drugim italijanskim gradovima ulice su danas osvanule puste nakon što je vlada proširila karantin na celu zemlju u pokušaju da uspori najgoru epidemiju korona virusa u Evropi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Mere, koje je premijer Ðuzepe Konti najavio kasno sinoć, podrazumevaju proširenje mera koje su ranije uvedene na severu u regionu Lombardije i delovima susednih pokrajina, koje podrazumevaju ograničavanje kretanja i zabranu javnih okupljanja, preneo je Rojters.


- Budućnost Italije je u našim rukama. Hajde da svi učinimo svoj deo, odričući se nečega za kolektivno dobro - napisao je Konte na Tviter nalogu, ohrabrujući ljude da preuzmu ličnu odgovornost.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Svako ko putuje mora da donese dokument u kome navodi svoje razloge

Poslednji koraci usledili su nakon što su podaci pokazali da se koronavirus i dalje širi, da je do ponedeljka zabeleženo 9.172 pozitivnih i 463 smrtnih slučajeva, uglavnom u severnim regionima Lombardiji, Emiliji Romanji i Venetu.

U Rimu nije bilo gužve u centru, automobili su slobodno prolazili, a putnici su mogli da nađu sedišta u obično prenatrpanim metorima u jutarnjem špicu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Železnička stanica u Rimu

Obeležja Rima, uključujući Fontanu di Trevi, Panteon, Španske stepenice i Trg svetog Petra u Vatikanu bili su zatvoreni ili prazni, a policija je govorila turistima da se vrate u svoje hotele.

Ljudima je rečeno da ostanu kod kuće barem tri naredne sedmice, ukoliko je to moguće i da izlaze samo zbog posla, zdravstvenih potreba ili hitnih slučajeva.

Svako ko putuje moraće da donese dokument u kome navodi svoje razloge, a škole i univerziteti će ostati zatvoreni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Železnička stanica u Milanu

Događaji na otvorenom, uključujući i one u sportskim objektima su suspendovani, dok barovi i restorani moraju da budu zatvoreni od 18.00 časova.

Prodavnicama je dozvoljeno da ostanu otvorene sve dok kupci održavaju minimalno rastojanje od jednog metra među sobom.

"Cela Italija je sada zatvorena", glasi naslov najtiražnijeg dnevnika u zemlji "Korijere dela Sera".

Susedna Austrija je saopštila da će uskratiti ulazak ljudima koji dolaze iz Italije, dok je Britiš ervejz otkazao sve letove za i iz Italije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading