Suđenje veka trese Nemačku! Optužena za ubistvo, a smešno joj: Savršena žena ili savršeni zločinac?

Autor: Republika

Svet

07.03.2020

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Angeliki M. za ubistvo muža Manfreda M. (63) izazvalo je veliku pažnju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ozbiljni pogledi dva advokata. Plavokosa udovica, optužena za ubistvo, smeje se dok sedi između njih. I tvrdi da je nevina, da nije ubila muža.

Iako je za to optužena, ni porodica ne veruje da je ona kriva, a čitav slučaj toliko je mističan da se pred sudom u Kelnu vodi postupak kakav dugo nije viđen...

Da li je Angelika zaista nevina ili je počinila "savršen" zločin? Izveštaje o ovom slučaju u nastavcima objavljuje Bild.

Od dokaza postoje samo dve stvari - drveni predmet, neka vrsta štapa, držač četke za leđa koju je njen suprug Manfred često držao među prstima i tamna majica koju je pokojnik nosio.

Šta se zaista dogodilo?

Šta se dogodilo u njihovom stanu? Manfred je pijan i doziran lekovima (inače je pio lekove protiv bolova u leđima) sedeo na svom kauču. U takvom stanju svakako nije mogao da se odbrani. Prema optužnici, žena ga je tada ubola u grudi, zbog čega je usledilo unutrašnje krvarenje koje je trajalo nekoliko sati, ozbiljna povreda pluća i - smrt. Spolja, povreda je bila jedva vidljiva. Preminuo je u kolima hitne pomoći, a lekare je pozvala Angelika.

Njena verzija priče je da joj se muž požalio da se povredio drvenim predmetom, koji je izuzet kao dokaz.

Ali, tim predmetom nisu mogle biti nanete tako ozbiljne povrede, potvrdili su medicinski veštaci.

Drugo oružje ili opasan predmet nisu pronađeni. Nema ni drugog osumnjičenog. Nema ni motiva da ova žena tako nešto počini - brak je delovao skladno, a supružnici su se upoznali kao tinejdžeri.

Šta poručuje knjiga koju su pronašli

Angelika tvrdi da ni sama nema objašnjenje za celu situaciju, a porodica i prijatelji veruju da ona nije digla ruku na Manfreda i podržavaju je.

Na pitanja je odgovarala jasno i uverljivo - da je nesrećnog muža u lošem stanju pronašla 17. juna prošle godine na kauču, a da je on rekao da se povredio tom drškom.

Tokom postupka razna pitanja postavljala su se na sudu - da li je on imao neprijatelje, da li su ključevi kuće bili izgubljeni... Došlo se i do toga da li je knjiga "Žena koja je želela da bude slobodna", nađena u džepu osumnjičene, imala neko značenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading