Vašington u panici zbog turske kupovine S-400 od Rusije

Autor: Tanjug, Republika

Svet

05.03.2020

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turska kupovina ruskih odbrambenih sistema S-400 veoma zabrinjava Vašington koji razmatra kakvu podršku može ponuditi u sirijskom Idlibu, rekao je danas specijalni predstavnik SAD za region Džejms Džefri.

RepublikaFoto: twitter.com/sputnik_fr
S-400

Govoreći u Istanbulu, Džefri je takođe rekao da su SAD već ponudile humanitarnu pomoh i razmenu informacija sa Turskom i pritisnule evropske saveznike da pruže značajan doprinos, preneo je Rojters.

Džefri je pre dva dana izjavio da su SAD voljne da svom savezniku u NATO, Turskoj, pošalju municiju, a s njom i humanitarnu pomoć za severoistočnu Siriju, gde se produbljava sukob sa Rusijom.

Stejt Department je zatim precizirao da administracija Donalda Trampa neće isporučiti Turskoj nove zalihe municije za njenu ofanzivu na sirijsku spornu provinciju Idlib, već da razmatra zahtev Turske za pomoć, preneo je Al Monitor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading