Drama na granici: Turska tvrdi da su Grci ubili migranta, Atina demantuje!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

04.03.2020

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski zvaničnici tvrde da su grčke snage bezbednosti ubile jednog migranta i ranili pet kada su pokušali da pređu granicu između dve države, dok Grčka optužuje Ankaru da širi lažne vesti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Prema rečima dva turska zvaničnika i kancelarije guvernera provincije Edirne, migrant je preminuo u bolnici nakon što je ranjenu u grudi kada su pripadnici grčke policije koristili bojevu municiju u blizini graničnog prelaza Pazarkule, a da su ranjeni migranti pretrpeli poverede glave i nogu.

Visoki zvaničnik grčke vojske i portparol vlade Stelios Pecas odbacili su te tvrdnje, prenosi Rojters.


- Turska širi lažne vesti. Kategorički to odbacujem - rekao je Pecas.

On je dodao da migranti protiv grčkih snaga koriste suzavac.

Grčka je i juče demantovala tvrdnje turskih zvaničnika da je policija ubila tri migranta koji su pokušali da uđu u tu zemlju.

Grčke vlasti ispalile su jutros suzavce i omamljujuće granate kako bi odbile navalu migranata koji žele da uđu u zemlju iz Turske, nakon sto je Turska saopštila da će otvoriti svoje granice za sve one koji žele da je pređu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading