PESKOV ODGOVORIO ERDOGANU: Rusija je jedina legalno u Siriji, došli smo na Asadov poziv

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

01.03.2020

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Rusija je jedina zemlja čije je vojno prisustvo u Siriji zakonski osnovano, a borba protiv terorista u tom regionu se nastavlja", izjavio je Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dmitrij Peskov

Ovako je zvaničnik Kremlja prokomentarisao jučerašnji poziv turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana ruskom predsedniku Putinu da ostavi Ankaru i Damask da se razračunaju „jedan na jedan”.

Peskov je istakao da se rusko delovanje u tom regionu zasniva na molbi zvaničnih sirijskih vlasti.

- Vojno prisustvo svih ostalih država u Siriji  je u suprotnosti sa normama i principima međunarodnog prava - istakao je portparol Putina.

Peskov je još istakao da će se sirijska vojska boriti protiv terorista koje je Turska bila obavezna da deaktivira prema sporazumu u Sočiju.

- Poznato je da je prema sporazumima iz Sočija Turska bila obavezna da deaktivira te terorističke elemente. Nažalost, turska strana nije ispunila svoje obaveze i teroristi su preduzeli napade na sirijske oružane snage - naveo je Peskov.

Borba protiv terorističkih napada u Siriji, uključujući i one na ruske vojne objekte će se nastaviti, zaključio je ruski zvaničnik.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading