(VIDEO) Sukobi na grčko-turskoj granici: Invazija migranata na Evropu! Lete kamenice i suzavci

Autor: srbijadanas.com, republika.rs

Svet

28.02.2020

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ankara neće više zaustavljati sirijske izbelice na putu ka Evropi. Kako javljaju turski mediji, hiljade migranata krenulo je kroz severozapadnu Tursku ka granici sa Grčkom i Bugarskom.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Neredi na Tursko - Grčkoj granici

Na snimku se vide izbeglice koje su ka EU krenule autobusom.

Turska policija, oblaska straža i granična policija dobile su naređenje da ne zaustavljaju migrante i izbeglice da preko kopna ili mora prelaze u Evropu.

Migranti su se takođe okupili u zapadnoj Turskoj s ciljem da brodom dođu do grčkog ostrva Lezbos. Zvanična Ankara očekuje nove izbeglica iz Idliba.

U međuvremenu, oglasio se grčki premijer Kirijakos Micotakis koji je rekao da su migranti pokušali nelegalno da prodru iz Turske u Grčku  i obećao da to neće dozvoliti.

- Značajan broj migranata i izbeglica okupio se u grupe na grčko-turskoj granici  i pokušali su da nelegalno uđu u zemlju. Želim da budem jasan: nelegalan ulazak u Grčku neće biti dozvoljen. Podižemo nivo bezbednosti naših granica - rekao je on.

Grčki premijer je dodao da njegova zemlja nema nikakvu odgovornost za tragične događaje u Siriji i da neće ispaštati zbog posledica tuđih odluka.

 - Informisao sam Evropsku uniju o situaciji - rekao je on.

Ankara je prethodno donela odluku da više ne zadržava izbeglice iz Sirije i da ih pusti put Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading