(VIDEO) TRAGEDIJA U NEMAČKOJ: Drveće padalo po automobilima, najmanje sedmoro stradalo!

Autor: Tanjug

Svet

06.10.2017

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje sedam osoba je poginulo, a na desetine je povređeno u olujnom nevremenu Ksavijer koje je pogodilo severoistočnu Nemačku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stravično nevreme u Nemačkoj odnelo najmanje sedam života

Oluja je rušila drveće i izazivala prekid saobraćaja.

Svi nastradali poginuli su kada su na automobile u kojima su bili, pala stabla ili grane.

Kako navode nemački mediji, od posledica nevremena u Brandenburgu su nastradale četiri osobe, a u Hamburgu, Berlinu i pokrajini Meklenburg-Donja Pomeranija po jedna. 

 

 

Vlasti u Hamburgu su upozorile stanovnike da ne izlaze, dok je u Berlinu vetar dostizao brzinu od 120 kilometara na sat. U ova dva najveća nemačka grada nevreme je izazvalo saobraćajni kolaps a na hiljade ljudi nije moglo da se preveze na svoja odredišta. 

Samo za tri sata vatrogasna služba u Berlinu imala je više od 700 intervencija, dok su u Hamburgu za šest sati nadležni intervenisali 1.200 puta. 

Saobraćaj u kolapsu

Zbog nevremena su otkazani mnogi letovi, a došlo je i do prekida u železničkom saobraćaju zbog velikog broja oborenih stabala na prugama. 

Na nekim lokacijama prekinut je i drumski saobraćaj zbog drveća koje je iščupano palo na puteve. 

 

 

U nekoliko severnih država zatvorene su regionalne železničke linije zbog opasnosti od grana drveća koje su pale na pruge. 

Nevremenom su najviše pogođeni pokrajine Berlin, Brandenburg, delovi Saksonije, Šlezvig Holštajn i Meklenburg-Donja Pomeranija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading