Priznanje dobio samo 11 dana pre smrti: Preminuo najstariji čovek na svetu

Autor: Republika

Svet

26.02.2020

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čitetsu Vatanabe, Japanac koji je 12. februara postao najstariji muškarac na svetu, umro je pre dana u 113. godini života.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Čitetsu Vatanabe

"Ginisova knjiga rekorda", koja mu je i uručila priznanje, potvrdila je danas da je Vatanabe preminuo u nedelju. Uzrok smrti nije saopšten.

Poslednjih dana svog života nije mogao da jede, dobio je groznicu i teško je disao. Tu informaciju su objavili japanski mediji pozivajući se na porodicu preminulog.

Vatanabe je imao petoro dece, 12 unučića, 16 praunučića i jednog prapraunuka.

Vatanabe je rođen u Nigati, na severu Japana, 1907. godine, završio poljoprivrednu školu i potom se preselio na Tajvan, gde je radio na plantaži šećera. Na Tajvanu je živeo 18 godina. Oženio je Mitsue i imali su petoro dece.

Posle Drugog svetskog rata Vatanabe se vratio u Nigatu i radio je za lokalnu vlast sve do penzionisanja. U slobodno vreme gajio je voće i povrće na porodičnoj farmi.

Kada su ga pitali u čemu je tajna njegove dugovečnosti, Vatanabe im je preporučio da se nikada ne ljute i da se uvek smeše.

Najstarija žena na svetu, Kane Tanaka, je takođe iz Japana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading