PUTIN DIGAO FLOTU: Američki razarač naoružan krstarećim raketama uplovio u Crno more

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

23.02.2020

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnomorska flota Rusije prati kretanje američkog raketnog razarača „Ros" koji je ušao u vode Crnog mora, navodi se u saopštenju Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije.

Foto: Ilustracija

- Snage i sredstva Crnomorske flote započele su praćenje dejstava razarača američke mornarice (sa vođenim raketnim oružjem) „Ros", koji je u Crno more ušao 23. februara 2020 - navodi se u saopštenju.

Razarač je naoružan krstarećim raketama „tomahavk" i sistemom za protivraketnu odbranu „Idžis". Zajedno sa američkim razaračima „Porter", „Donald Kuk" i „Karni" stalno je raspoređen u Evropi u španskoj vojnoj bazi u Roti.

Ovi brodovi, zajedno sa kopnenim bazama protivraketne odbrane „Idžis" u Poljskoj i Rumuniji, deo su programa izgradnje evropskog faznog adaptivnog sistema protivraketne odbrane.

Američki vojni brodovi periodično ulaze u Crno more.

U decembru prošle godine isti razarač je ušao u jugozapadni deo Crnog mora i takođe su ga pratile snage Crnomorske flote. U novembru su ruska fregata „Admiral Esen" i mali raketni brodovi „Višnji Voloček" i „Orehovo-Zuevo" takođe pratili razarač „Porter" američke mornarice, koji je ušao u južni deo Crnog mora.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading