Italija će potpuno blokirati gradove s koronavirusom

Autor: Tanjug

Svet

23.02.2020

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog naglog porasta broja ljudi zaraženih koronavirusom, italijanska vlada odlučila je da blokira pristup gradovima i opštinama u kojima ima najviše zaraženih u regionima Lombardiji i Venetu, prenose italijanski mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustarcija


Tako će se u svojevrsnoj izolaciji naći deset gradova i opština u Lombardiji, gde živi 50.000 ljudi, kao i gradić Vo'' sa 3.000 stanovnika u regionu Veneto.

"Želimo da izolujemo zarazu koliko je god to moguće unutar određenog područja", izjavio je ministar zdravstva Roberto Speranca nakon hitnog sastanka vladinog kabineta koji je održan u subotu u Rimu.

Broj zaraženih koronavirusom u Italiji porastao je u međuvremenu na 76 osoba, uključujući dvoje umrlih. Svetska zdravstvena organizacija (SZO) objavila je da Italija ima najviše zaraženih koronavirusom u Evropi

U Nemačkoj je zabeleženo 16 slučajeva, u Francuskaj 12, od kojih je jedan umro, te u Velikoj Britaniji tri slučaja.

Premijer Ðuzepe Konte izjavio je da će policija nadzirati situaciju, odnosno da će policajci sprečavati ljude da ulaze ili izlaze iz gradova koji su pod izolacijom. Ukoliko bude potrebno pomoći će i vojska. "Cilj je zaštiti zdravlje Italijana", kazao je Konte.

Italijanska vlada otkazala je sva sportska takmičenja koja su trebala da budu održana u nedelju u Lombardiji i Venetu, što znači da se neće odigrati i neke utakmice italijanskog fudbalskog prvenstva, Inter - Sampdoria, kao i Verona - Kaljari.

I pre hitnog sastanka vladinog kabineta, lokalne vlasti u severnim italijanskim regionima s najviše zaraženih, Lombardiji i Venetu, zatvorile su škole i zabranile javna događanja.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading