Okončano krstarenje iz pakla: Putnici sa kruzera "Dajmond princes" pušteni iz karantina

Autor: Tanjug, republika.rs

Svet

21.02.2020

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednji putnici sa "Dajmond princes", čiji su nalazi na test za koronavirus bili negativni, napustiće danas taj brod, pošto je okončan karantin koji je trajao od 3. februara i zbog kojeg su mnogi kritikovali vladu, saopštio je japanski ministar zdravlja Kacunobu Kato.

RepublikaFoto: Ap photo
Ukleti kruzer od danas prazan

Na brodu u luci Jokohama zabeležen je najveći broj slučajeva obolelih od COVID-19 van Kine, koji je u četvrtak uveče iznosio 634, dok su dva putnika preminula od posledica virusa.

Japanski ministar rekao je na konferenciji za novinare da će masovno iskrcavanje putnika sa broda danas biti završeno i da će više desetina stranih putnika otputovati u svoje države porekla, prenosi AP.

On je dodao da Japan razgovara sa operatorom broda i matičnim državama članova posade iz inostranstva u vezi sa njihovim budućim kretanjima.

Japanska vlada suočila se sa brojnim kritikama zbog odluke da drži ljude na brodu u karantinu, imajući u vidu skučen prostor i poteškoće da se izoluju bolesni od zdravih.

Šest osoba, vladinih radnika u karantinu, obolelo je od virusa, što je povećalo sumnje u zaštitne mere koje su korišćene.

Na brodu, koji je bio u karantinu od 3. februara, bilo je 3.700 putnika iz 50 zemalja, medu nijima i 14 državaljana Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading