Katalonski separatista može da odahne! Belgijski sud doneo odluku: Nećemo izručiti Pudždemona

Autor: mediji, Republika

Svet

17.02.2020

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belgija neće izručiti Španiji bivše čelnike Katalonije Karlesa Pudždemona i Tonija Komina pre nego što Evropski parlament odluči da li će im, na zahtev Madrida, ukinuti poslanički imunitet, odlučio je danas sud u Briselu.

Tekst potpisa

- Sudija je smatrao da odlučivanje o tom zahtevu treba odložiti na neodređene vreme, odnosno dok Evropski parlament ne odluči da li će im ukinuti imunitet - rekao je advokat Simon Bekart, koji je zastupao Puđdemona i Komina, prenosi Hina.

Pudždemon i Komin pobegli su u Belgiju u oktobru 2017. godine, nakon što su u Španiji optuženi za pobunu. Španska vlada je izdala nekoliko evropskih naloga za hapšenje, koje je belgijski istražni sudija suspendovao, a tu odluku danas je potvrdio i sud u Briselu.

Za sada nije poznato kada će Evropski parlament raspravljati o ukidanju imuniteta bivšim katalonskim liderima, ali se ne očekujue da će to biti pre juna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading