(VIDEO) ASAD POSLE OSLOBOĐENJA ALEPA: Borba se nastavlja dok teroristi ne budu poraženi

Autor: kurir.rs, Republika

Svet

17.02.2020

20:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Sirijski predsednik Bašar al Asad obavezao se danas da će nastaviti ofanzivu na severozapadu zemlje da oslobodi poslednje veliko uporište ekstremista i pobunjenika, dan pošto su njegove snage povratile pristup gradu Alepu.

Bašar el Asad

Asad je ponavio pozive za prekid vatre u oblasti Idliba i njegovoj okolini.

- Borba za oslobađanje provincija Alep i Idlib se nastavlja, nezavisno od praznih reči koje dolaze sa severa - rekao je Asad aludirajući na susednu Tursku.

- Borba se nastavlja za oslobađanje cele sirijske teritorije, eliminisanje terorizma i uspostavljanje stabilnosti - dodao je Asad.

Sirijske vladine snage preuzele su kontrolu nad mestima oko Alepa, glavnog grada istoimene provincije, i potisnuli ekstremiste i pobunjenike koji su raketama gađali taj grad.

 

 

Asad je rekao da su svesni da oslobađanje te teritorije ne predstavlja kraj rata, niti kraj zavera, niti nestanak terorizma ili predaju neprijatelja, ali da svakako predstavlja uvod u njihov totalni poraz ranije ili kasnije.

Poslednjih dana sirijske vladine snage su preuzele kontrolu nad auto-putem koji povezuje Alep sa glavnim gradom Damaskom.

Ta ponovna osvajanja odvijaju se u okviru ofanzive pokrenute u decembru, uz podršku Moskve, protiv poslednjeg uporišta ekstremista i pobunjenika u Sriji, oblasti Idlib i sektora uz njega.

Ankara, koja podržava pobunjeničke grupe i ima svoje trupe na severozapadu Sirije, poslednjih dana je poslala pojačanja u tu oblast da spreči napredovanje sirijskih vladinih snaga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading