DIREKTOR CIA POMPEO: Šaljem više agenata u svet

Autor: Tanjug

Svet

04.10.2017

22:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor CIA Majk Pompeo izneo je plan o pojačanom obaveštajnom radu američkih agenata širom sveta, rekavši da šalje više obaveštajaca u tom cilju i da donošenje odluka spušta na niže nivoe komandnog lanca radi bolje zaštite nacionalne bezbednosti.

RepublikaFoto: youtube.com/Fox News
Majk Pompeo, direktor CIA

- Opasnost od odsustva brzine i agilnosti cena je koju naša agencija ne može sebi da priušti, a ni Amerika - rekao je Pompeo u sredu u govoru na konferenciji o obaveštavanju na Univerzitetu "Džordž Vašington", prenosi AP.

Pompeo nije precizirao koliko agenata šalje u obaveštajne akcije, ali je istakao da je važno da osoblje bude bliže mestima na kojima se neprijatelji obučavaju i pripremaju da "zbrišu Ameriku".

On je naveo da želi da decentralizuje CIA kako bi je učinio delotvornijom.

Pompeo je istakao potrebu da se donošenje odluka spusti na najniži mogući nivo jer bi, kako je naveo, lideri CIA u stanicama i bazama širom sveta trebalo da u najvećem mogućem stepenu budu u stanju da donose odluke koje utiču na situaciju.

- Ako agenti imaju potrebu da se konsultuju sa nama ovde u sedištu, želimo da koordinišu sa onima koji najviše znaju o određenom pitanju - pojasnio je Pompeo.

Ovaj bivši biznismen i konzervativni republikanski kongresmen iz Kanzasa došao je na čelo CIA u januaru - u periodu pojačanih napada islamskih esktremista, agresivnog ponašanja Rusije, ubrzanih pretnji severnokorejskog nuklearnog programa i napetih odnosa između predsednika SAD Donalda Trampa i obaveštajnih agencija, navodi AP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading