PAPA FRANJO, SPAVAŠ LI MIRNO?! Tramp postao najpraćeniji na Tviteru

Autor: Tanjug

Svet

04.10.2017

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp postao je najpraćeniji svetski lider na Tviteru, premašivši čak i papu Franju po broju sledbenika na popularnoj društvenoj mreži, saopštila je njujorška kompanija za odnose s javnošću i komunikacije "Barson-Marsteler", na osnovu podataka sa svoje liste svetskih lidera.

RepublikaFoto: Tanjug
Ima najviše pratilaca na Tviteru: Donald Tramp

Sa oko 40 miliona sledbenika, Tramp je proteklog vikenda izbio u vrh liste od oko 890 naloga svetskih lidera kao što su šefovi država i vlada, dok vrhovni poglavar Rimokatoličke crkve ima neznatno manji broj sledbenika na svim jezicima, navodi kompanija koja se bavi analizom "tvitplomatije" - korišćenjem društvenih mreža za javnu diplomatiju, prenosi AP.

Šef digitalne službe u podružnici kompanije "Barson-Masteler", EMEA, Matijas Lifkens, koji je osnovao sajt Twitplomacy koji objavljuje podatke o digitalnim diplomatskim inicijativama, priznaje da su mnogi sledbenici takozvani "botovi" ili je reč o "uspavanim" nalozima.

Uz to, na listi koju ovaj sajt prati ne nalazi se bivši predsednik SAD Barak Obama, koji ima više od 95 miliona sledbenika, napominje američka agencija.

Tramp često objavljuje vladinu politiku ili iznosi kontroverzne stavove baš putem Tvitera.

Lifkens je danas rekao da Trampovi tvitovi pobuđuju mnoge "interakcije", zaključivši da se njemu dopada to što ima toliko sledbenika na ovoj društvenoj mreži.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading