ERDOGAN PONOVO OPTUŽUJE MOKSVU: Rusije rukovodi ratom u Libiji

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

15.02.2020

23:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da Rusija rukovodi ratom u Libiji, javlja televizija NTV.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdpogan

Kao potvrdu svojih slova Erdogan je novinarima na putu iz Pakistana u Ankaru ispričao da navodno postoji fotografija u jednom od kabineta komandanta Libijske nacionalne armije Halifa Haftara na kojoj su ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, šef generalštaba ruske vojske Valerij Gerasimov i osoba koju je turski lider nazvao rukodiocem "Vagnera“.

- Svi su oni visoki vojni činovnici Rusije i oni upravljaju Vagnerom. Oni i dalje nastavljaju da izjavljuju da nemaju nikakve veze sa (Vagnerom). U ovom trenutku Rusija rukovodi ratom (u Libiji) na najvišem nivou - izjavio je Erdogan.

Rusija je više puta negirala ovakve optužbe. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je nazvao dezinformacijama američke izjave o navodnoj destabilizirajućoj ulozi „vojnog mešanja“

Rusije u rešavanje situacije u Libiji, dok je šef diplomatije Sergej Lavrov izjavio da su samo glasine tvrdnje sa se "ruski plaćenici“ nalaze u ovoj arapskoj republici.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading