Ozbiljno upozorenje ruskog šefa diplomatije! LAVROV: Živimo u vreme varvarizma!

Autor: Tanjug

Svet

15.02.2020

23:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Od kraja Drugog svetskog rata čovečanstvo nije bilo tako ugroženo pretnjama i rizicima kao danas", ocenio je danas na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Lavrov

TASS prenosi da je Lavrov upozorio da danas u svetu nedostaje zajedništvo u borbi protiv pretnji i rizika kakve svet nije video od kraja Drugog svetskog rata.

- Serija strateških sporazuma o bezbednosti i neširenju nuklearnog naoružanja demontrira se pred našim očima, smanjen je prag za upotrebu nuklearnog naoružanja, multipliciraju se regionalna krizna žarišta, a norme međunarodnog prava izlažu se podrugivanju - rekao je Lavrov.

On je dodao da se to pre svega odnosi na nasilno mešanje u unutrašnja pitanja suverenih zemalja, nelegalne sankcije i protekcionističke mere kojima se nipodaštavaju svetsko tržište i globalna trgovina".

- Međunarodni odnosi su varvarizovani - do te mere da narušavaju elementarni modus ljudskosti, istakao je šef ruske diplomatije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading