Velika nada za zaražene: Kina razvija terapiju plazmom protiv koronavirusa

Autor: Tanjug

Svet

14.02.2020

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kina je razvila plazmu za lečenje pacijenata koji su zaraženi novim koronavirusom (COVID-19), saopštila je danas Kineska nacionalna grupacija Biotek.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto:Ilustracija

Kompanija je saopštila da su prikupili plazmu od oporavljenih pacijenata za pripremu terapijskih proizvoda, uključujući konvalescentnu plazmu i imuni globulin, prenosi Međunarodni kineski radio.

Nakon strogih testova biološke sigurnosti krvi, testova inaktivacije virusa i antivirusnih aktivnosti, kineski naučnici su uspešno razvili konvalescentnu plazmu za kliničko lečenje i koristili je za lečenje kritično bolesnih pacijenata, naveo je Biotek.

Kako se navodi, kompanija je osnovala tim koji od 20. januara koristiti specijalnu opremu za prikupljanje plazme od oporavljenih pacijenata u Vuhanu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto:Ilustracija

Trojica kritično bolesnih pacijenata u bolnici u okrugu Ðijangkija u Vuhanu primili su tretman plazmom 8. februara, a trenutno se više od 10 kritično bolesnih pacijenata leči na isti način, navodi ta kompanija.

Prema kliničkim rezultatima, 12 do 24 sata nakon što su pacijenti primili tretman, pokazali su poboljšane kliničke simptome, pri čemu su glavni pokazatelji upale bili značajno smanjeni, a neki ključni indeksi, kao što je zasićenost krvi kiseonikom, sveobuhvatno poboljšani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading