Venecuelanski pučista tvrdi: Maduro je kukavica, uhapsio je mog ujaka

Autor: Tanjug

Svet

12.02.2020

23:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Venecuelanski opozicioni lider Huan Gvaido nazvao je danas predsednika Venecuele Nikolasa Madura kukavicom, jer je njegovog ujaka, koga nema od utorka, navodno uhapsio po povratku Gvaida sa međunarodne turneje, na kojoj je tražio podršku stranih lidera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Huan Gvaido

Huan Hoze Markez, koji je bio sa Gvaidom, po povratku u Venecuelu prošao je normalno aerodromsku kontrolu, ali je navodno zadržan zbog pregleda, napisala je Gvaidova pres služba na Tviteru, prenosi Rojters.

Gvaida su na aerodromu sačekale i pristalice i suparnici Nikolasa Madura i tom prilikom došlo je do guranja i koškanja.

- Zadržao je člana moje porodice, kukavički diktator. Budući da je Maduro kukavica koja ne pokazuje lice, a koja se ne usuđuje da bez obezbeđenja uđe na javni trg, on napada moju porodicu -c rekao je Gvaido novinarima na trgu ispred Narodne skupštine.


Markezova supruga Romina Botaro koja je došla na trg zajedno sa Gvaidom, rekla je da je njen suprug želeo da bude uz svog nećaka kada se vrati iz inostranstva, kao i da porodica ne zna gde je on.

Po povratku u Venecuelu, Gvaido je rekao i da će se nastaviti pritisak protiv Madurove vlade jer "zemlja krvari i mora da se spasi".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading