Preti li istrebljenje čovečanstvu? Na ukletom kruzeru potvrđeno 39 novih slučajeva

Autor: Tanjug

Svet

12.02.2020

08:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Japansko ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je potvrđeno 39 novih slucajeva virusa na kruzeru koji se nalazi u karantinu u japanskoj luci Jokohama, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 174.

RepublikaFoto: Ap photo
Ukleti kruzer "Diamond Princess"

Ministarstvo je takođe saopštilo da je virus, koji je juče dobio ime Kovid-19, potvrđen kod službenika koji je učestvovao u početnim karantinskim kontrolama one noći kada se brod Dajmond Princes vratio u luku Jokohama u blizini Tokija 3. februara.

Japanski zdravstveni zvaničnici otpočeli su medicinske preglede 3.700 ljudi na brodu koji se vratio u Japan posle 14-dnevnog krstarenja, tokom kojeg se zaustavio u Hong Kongu i nekoliko drugih azijskih luka, nakon što je putnik star 80 godina koji se iskrcao u Hong Kongu bio pozitivan na virus.

RepublikaFoto: Ap photo
Ukleti kruzer "Diamond Princess"

Hong Kong je morao da obavesti brod i japanske vlasti, koje su potom naložile karantin i testiranje. Zabrinutost zbog virusa preusmerila je i otkazala druga krstarenja. Kruzer Vesterdam sa 2.257 putnika i članova posade sada se nalazi u Tajlandskom zalivu i nema gde da pristane, pošto mu je odbijen ulazak u Japan, Tajvan, na Filipine i Tajland.

RepublikaFoto: Ap photo
Zarobljeni putnik na kruzeru

Na brodu nema potvrđenih slučajeva virusa, ali on je pristao u Hongkong pre manje od dve nedelje, što je u okviru inkubacionog perioda virusa.

Broj zaraženih od smrtonosnog virusa u Japanu dostigao je brojku od 203

RepublikaFoto: Ap photo
Vapaj zarobljenih punika na kruzeru

Podsećamo

Kovid-19 je koronavirus koji se pojavio u Kini u decembru prošle godine. U Kini je do sada od virusa umrlo 1.113 osoba, dok je zaraženo 44.653 osobe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading