Rusija nepokoriva: Evo zbog čega Ameri ne bi imali šanse u ratu s "baćuškama"!

Autor: Sputnik

Svet

10.02.2020

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reke predstavljaju prirodnu prepreku za pobedu u "ratu sa Rusijom", piše američko elektronsko izdanje "Brejking Difens".

Tenk M1 Abrams

Prema navodima američkog lista, ističe se da bi se u slučaju ratnog sukoba Amerike i Rusije borbe vodile u Istočnoj Evropi – velikoj ravnici, kroz koju protiče više reka.

Jedna od njih, Visla, protiče kroz celu Poljsku sa juga na sever i zato bi za slanje pojačanja ili u slučaju povlačenja vojske NATO-a morale da koriste mostove, koji retko mogu da izdrže težinu od preko 55 tona.

U tom slučaju bi za tenk "M1 Abrams", kao i njegovu "sabraću" iz Severnoatlantske alijanse – britanski "Čelendžer II", nemački "Leopard II", čak i francuski "Leklerk" bilo opasno da koriste mnoge mostove u najključnijim mestima - dodaje list.

Pojašnjava se da su mostovi u Istočnoj Evropi za vreme Hladnog rata građeni tako da izdrže sovjetske tenkove od 45 tona. I, bez obzira na "izvesne mogućnosti" američkih inženjerskih trupa da se snađu i pod vatrom, te mogućnosti su ipak ograničene da bi se izborili čak i sa jednom od većih istočnoevropskih reka, zaključuje autor članka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading