Švajcarci podržali zakon protiv seksualne diskriminacije

Autor: Tanjug

Svet

09.02.2020

22:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarci su danas na referendumu podržali zabranu diskriminacije na osnovu seksualne orijentacije, pokazuju projekcija rezultata.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustarcija

Prema projekcijama koje je uradila agencija za istraživanje gfs.bern za televiziju SRF, 62 odsto birača je glasalo za zakon protiv homofobije, prenosi AP. Ako se ta mera usvoji, restorani, bioskopi i javne ustanove kao što su bazeni neće više moći da zabranjuju ulazak ljudima zbog njihove seksualne orijentacije.

Švajcarki parlament odobrio je ranije potez da se proširi postojeće zakonodavstvo, koje zabranjuje rasnu diskriminaciju, tako da bi se nelegalnim smatralo javno omalovažavanje, diskriminacija i podsticanje na mržnju prema ljudima na osnovu njihove seksualne orijentacije.

Protivnici tog akta, koji insistiraju da se tim potezima krši pravo na slobodu mišljenja, prikupili su, međutim, dovoljno potpisa da izdejstvuju referendum o tom pitanju.

Referendumi se cesto održavaju u Švajcarskoj da bi se biračima omogućilo da direktno učestvuju u donošenju političkih odluka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading