Novi ambasador SAD u Rusiji o odnosima dveju država: Od Hladnog rata nisu bili ovako loši, ali...

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

08.02.2020

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi ambasador SAD u Rusiji Džon Salivan izjavio je da su odnosi Moskve i Vašingtona trenutno na najnižoj tački od završetka Hladnog rata.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džon Salivan

Salivan je u intervjuu za RBK rekao da je njegov glavni zadatak da stopira taj trend i poboljša bilateralne odnose.

On, međutim, nije mogao da kaže koliko će mu vremena biti potrebno da tako nešto učini, ali da je svakako neophodno taj proces pokrenuti momentalno, pre narednih predsedničkih izbora u SAD ili bilo kakvih drugih događaja.

- Zajednički rad SAD i Rusije - to je apsolutna neophodnost i moj prioritet - istakao je on.

Salivan je takođe ocenio i da Moskva i Vašington imaju principijelne nesuglasice, ali da to ujedno ne znači da obe zemlje nemaju obaveze da održavaju kontakte.

Dodao je i da mu je predsednik Donald Tramp poručio da učini sve što je u njegovoj moći kako bi poboljšao američko-ruske odnose.

Krajem januara Salivan se sastao sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom i tom prilikom razgovarao je o stanju i perspektivama razvoja bilateralnih odnosa dveju zemalja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading