Pompeo:SAD će izdvojiti 100 miliona dolara protiv koronavirusa

Autor: Tanjug, Republika

Svet

07.02.2020

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD su spremne da izdvoje do 100 miliona dolara kako bi pomogle Kini i drugim zemljama pogođenim koronavirusom, saopštio je danas američki državni sekretar Majk Pompeo.

RepublikaFoto: youtube.com/Fox News
Majk Pompeo

- Ovaj angažman, uz stotine miliona dolara koje je velikodušno poklonio američki privatni sektor, pokazuje snažno američko vođstvo u reagovanju na epidemiju - navodi se u saopštenju Pompea, preneo je Rojters.

On je dodao da će ova pomoć biti upućena iz postojećih fondova "i direktnim putem, kao i preko multilateralnih organizacija".

Američki predsednik Donald Tramp i kineski predsednik Si Ðinping dogovorili su se ranije danas da nastave komunikaciju i saradnju dve zemlje u kontekstu borbe protiv širenja koronavirusa.

Si je u telefonskom razgovoru uveravao Trampa da Kina čini sve da obuzda novi koronavirus od kojeg je dosad umrlo skoro 640 ljudi, a nekoliko desetina hiljada obolelo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading