Sirijci umalo nisu srušili putnički avion

Autor: Republika

Svet

07.02.2020

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sirijska protivvazdušna odbrana je, reagujući na izraelski vazdušni napad, zamalo pogodila putnički avion sa 172 putnika, koji je potom hitno sleteo u rusku vojnu bazu Hmejmim u Siriji, javila je ruska agencija RIA, pozivajući se na rusko Ministarstvo odbrane.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Portparol ministarstva Igor Konašenkov rekao je da su četiri izraelska borbena aviona ispalila osam raketa u predgrađe Damaska, ali da nisu ušli u vazdušni prostor Sirije.

Avion je bio na ruti od Teherana do Damaska i pripremao se da sleti. Izraelski avioni ispalili su osam raketa vazduh-zemlja.

- Zamalo je izbegao smrtonosnu zonu artiljerijske vatre. Samo zahvaljujući brzoj akciji kontrolora na aerodromu u Damasku i efikasnom radu automatizovanog sistema kontrole letenja, Erbas-320 je ispraćen iz opasne zone i pružena mu je pomoć da uspešno sleti na aerodrom u ruskoj bazi Hmejmim - rekao je Konašenkov.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading