TRAGEDIJA: U udesu aviona u Istanbulu JEDNA OSOBA POGINULA, 157 povređeno!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

05.02.2020

22:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nesreći do koje je došlo prilikom sletanja aviona na istanbulski aerodrom "Sabiha Gokčen" poginula je jedna osoba, a ranjeno najmanje 157, saopštilo je tursko Ministarstvo zdravlja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tragedija na aerodromu!

Do nesreće je došlo kada je avion koji je po lošem vremenu pokušao da sleti, promašio pistu, srušio se u polje i prelomio na nekoliko delova, a putnici su zatim morali da se evakuišu kroz pukotine u razbijenom avionu, javljaju agencije.

Avion niskobudžetne kompanije Pegazus Erlajns sa 177 putnika i posade sletao je na aerodrom "Sabiha Gokčen" iz zapadnog turskog grada Izmira, kada je došlo do onoga što je Ministarstvo saobraćaja opisalo kao "grubo sletanje".

Guverner Istanbula Ali Jerlikaja rekla je da je avion sleteo po lošem vremenu, nije uspeo da se "zadrži na pisti" i prešao nekih 50-60 metara pre nego što se srušio u jarak sa visine od oko 30 metara.

- Duboko smo rastuženi ... (Ali) veoma smo srećni što smo izbegli veću nesreću " - rekao je, dodajući da je avion mogao da izgori.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ekipe na terenu

Aerodrom je zatvoren nakon incidenta koji se dogodio oko 18:30. po lokalnom vremenu i letovi su preusmereni na glavni aerodrom u Istanbulu.

Pegazus je privatni, niskobudžetni avio prevoznik sa sedištem u Istanbulu koji leti na 97 ruta, uglavnom unutar Turske, ali i do odredišta u Evropi, na Bliskom Istoku i Centralnoj Aziji. U većinskom je vlasništvu turskog milijardera Sevketa Sabandžija i njegove porodice.

Početkom januara ove godine avion iste aviokompanije u kojem se nalazilo 164 ljudi sleteo je sa piste na istom aerodromu u Istanbulu. U tom incidentu 7. januara nije bilo poginulih ni povređenih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading