Pompeo poručio Ukrajincima da su izgubili Krim: Rusiji nije moguće oduzeti nešto

Autor: Tanjug, Republika

Svet

05.02.2020

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da je Ukrajina izgubila Krim, da to znaju svi svetski igrači, a da Rusija nije jedna od zemalja kojoj je moguće nešto oduzeti, preneli su pojedini ukrajinski mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Majku Pompeu konferencija o Krimu nije prioritet

Prema navodima ukrajinskog portala "Novo vreme", Pompeo je rekao na zatvorenom sastanku sa krimsko-tatarskim aktivistima tokom posete Kijevu, odgovarajući aktivistkinji Emini Džaparovoj, koja je rekla da Amerika mora "da drži Krim u vidokrugu svoje spoljne politike", preneo je Sputnik.

Izvori su preneli da je tokom sastanka Džaparova zamolila Pompea da pomogne u organizaciji konferencije o Krimu u Vašingtonu, ali kako se navodi, sudeći po izrazu Pompeovog lica tokom odgovaranja na to pitanje bilo je jasno da su njegovi prioriteti sasvim drugačiji od učešća na tom događaju.

Rusija je anektirala Krim 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Ukrajini, na kome je za ujedinjenje sa Rusijom glasalo 96,77 odsto birača Krima i 95,6 odsto stanovnika Sevastopolja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading