Neslana šala?! Direktor SZO se zakašljao, pa rekao: Ne brinite, nije korona!

Autor: Tanjug

Svet

03.02.2020

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejsus danas se tokom obraćanja izvršnom odboru SZO zakašljao, prekinuo govor da popije vodu i zatim rekao: "Ne brinite, nije korona".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tedros Adhanom Gebrejsus

Od smrtonosnog koronavirusa u Kini je do sada umrla 361 osoba, a više od 17.000 zaraženo je virusom, koji je izbio u gradu Vuhan. Gebrejsus je naveo da je još 151 slučaj je prijavljen u 23 druge zemalje, od Sjedinjenih Država do Japana, prenosi Rojters.

On je izjavio i da nema potrebe da države u pokušaju da zaustave širenje koronavirusa preduzimaju mere koje "nepotrebno utiču na međunarodna putovanja i trgovinu".

- Pozivamo sve zemlje da sprovedu dosledne odluke zasnovane na dokazima - rekao je Gebrejus izvršnom odboru SZO.

On je ponovio svoju raniju poruku da je "globalna povezanost slabost u epidemiji, ali i najveća snaga", prenosi Rojters.

Kina je danas osudila neke zemlje, uključujući i SAD, zbog zabrane ulaska građanima iz provincije Hubej, koja je centar epidemije koronavirusa i zbog otkazivanja letova, što je u suprotnosti sa preporukama SZO da ne preduzimaju nepotrebne ili preterane mere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading