Raspad EU? Holandski desničar Vilders pripretio: Nema više imigranata iz Azije, sledimo VB!

Autor: Republika

Svet

02.02.2020

20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider holandske desničarske Slobodarske partije (PVV) Gert Vilders izjavio je da će, ako postane premijer Holandije, prvo zaustaviti masovnu imigraciju iz islamskih zemalja i pripremiti mehanizam za negzit (Netherlands exit - izlazak Holandije) i napuštanje EU.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Gert Vilders

Vilders, poznat po antiislamskim stavovima, zbog kojih od 2004. živi pod zaštitom holandskih specijalnih snaga jer je Al Kaida raspisala nalog za njegovo ubistvo, rekao je za zagrebački Jutarnji list da bi trebalo zatvoriti granice za tražioce azila i smanjiti poreze za radnike.

- Ako poštuješ ustavne zakone i pravne akte ove zemlje, ako ceniš i uživaš naše slobodarske vrednosti, ko god da jesi i odakle god da jesi ova će te zemlja maksimalno štititi. Ako pređeš tu granicu, ako se drzneš da tretiraš žene kao građane drugog reda, ako praktikuješ šerijat, ako osakaćuješ svoju decu, ako učestvuješ u terorističkim aktivnostima, ako gaziš slobode ove zemlje - strpaćemo te u prvi avion, oduzeti ti državljanstvo i pobrinuti se da više nikada ne kročiš na ovo tlo - rekao je Vilders.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading