Prvi dan posle Bregzita: Kasnili vozovi ispod Lamanša

Autor: Tanjug

Svet

01.02.2020

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voz na liniji London-Pariz, koji saobraća tunelom ispod Lamanša, danas je kasnio, prvog dana po izlasku Velike Britanije iz EU.

RepublikaFoto: pixabay.com

Prema pisanju Rojtersa, voz ne kasni zbog Bregzita, već zbog intervencije inženjera i kvara na koloseku. Na sajtu Eurostara piše da su ove subote rani jutarnji vozovi koji saobraćaju ispod Lamanša u zakašnjenju od preko dva sata.

U normalnim okolnostima superbrzi vozovi na liniji od Londona do Pariza putuje nešto više od 150 minuta.

Kasne i vozovi na liniji London-Brisel.


Odgovarajući na pritužbe putnika na društvenim mrežama, korisnički servis Eurostara izdao je saopštenje u kojem se navodi da su razlozi kašnjenja "produženi inženjerski radovi u Eurotunelu i kvarovi na prilazima tunelu", najavljujući skoru normalizaciju saobraćaja.

Rojters prenosi da se u drugom kraku Eurotunela, na relaciji između engleskog Folkstona i francuskog Kalea kroz koji se transportuju automobili i kamioni, saobraćaj redovno odvija.

Velika Britanija je noćas u ponoć zvanično napustila EU, ali to neće značajnije uticati na režim saobraćaja do kraja ove godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading