Vanredno stanje u Pakistanu: Narodu preti nestašica hrane zbog OVOG problema!

Autor:

Svet

01.02.2020

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok se u Kini i obližnjim zemljama bore protiv koronavirusa, i Pakistanci su vrlo zabrinuti za svoju zemlju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Najezda skakavaca u Pakistanu

Pakistanske vlasti proglasile su vanredno stanje suočene sa rojevima pustinjskih skakavaca koji u velikim količinama jedu useve, dok raste zabrinutost zbog moguće nestašice hrane. 

- Suočeni smo sa najgorom najezdom skakavaca u više od dve decenije, pa smo odlučili da proglasimo vanredno stanje kako bismo se nosili sa pretnjom - rekla je u subotu ministarka informiranja Firdus Ašik Avan.

Odluku i nacionalni plan za borbu sa najezdom odobrio je premijer Imran Kan, nakon što je u petak obavešten o pretnji.

- Sumnjam da ćemo biti u stanju da proizvedemo 27 miliona tona žita ove godine - rekao je Nisar Kaskali, poljoprivrednik i član poljoprivredne komore pokrajine Sind, a prenose svetski mediji. 

- Napad skakavaca je atipičan i alarmirajući - rekao je Narodnoj skupštini ministar za sigurnost hrane Makdum Kusro Bakhtiar.

Vlasti se bore sa najezdom pustinjskih skakavaca zbog ograničenih sredstava, kazao je.

Skakavci koji se hrane usevima u junu su iz Irana ušli u Pakistan i već poharali velika područja uzduž jugozapadnih okruga i opustošili polja pamuka, pšenice, kukuruza i drugih useva.

Pogodni vremenski uslovi i zakasneli odgovor vlasti olakšali su skakavcima razmnožavanje i prelazak iz pustinje u predele sa usevima i u obližnje gradove.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading