BRITANCI ISPISALI NOVU STRANICU NACIONALNE ISTORIJE! Boris Džonson: Večeras napuštamo EU, to je tek početak

Autor: Tanjug

Svet

31.01.2020

23:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rečima "Večeras napuštamo Evropsku uniju" obratio se premijer Boris Džonson građanima Velike Britanije uoci napuštanja Unije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boris Džonson

- Za mnoge ljude ovo je zadivljujući trenutak nade, trenutak za koji su mislili da nikada neće doći. Mnogi osećaju uznemirenost i gubitak, a postoji i treća grupa, možda i najveća, a to su oni koji su već počeli da brinu da se politička svađa neće nikada završiti - rekao je premijer.

Kazao je da sva ta osećanja razume i poručio da je posao vlade i njegov kao premijera da "ovu zemlju sada okupimo i vodimo nas napred".

- Ovo nije kraj, već početak - najvažnija je poruka po njegovim rečima.

- Ovo je trenutak kada sviće zora i zavesa se podiže za novi čin u našoj velikoj nacionalnoj predstavi -rekao je Džonson.

 

 

Rekao je i da kada pogleda potencijal zemlje koji leka da se oslobodi zna da je ovo prilika koju Britanci mogu da pretvore u zapanjujući uspeh.

I bez obzira na prepreke, kako je rekao, uveren je da će Velika Britanija "uspeti".

- Poslušali smo ljude. Povratili smo samostalnost. Sada je vreme da se to iskoristi za oslobađanje punog potencijala ove sjajne zemlje i za poboljšanje života svih u svakom kutku našeg Ujedinjenog Kraljevstva - poručio je britanski premijer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading