(VIDEO) Grčki poslanik u EP pocepao tursku zastavu! Iz Ankare poručuju: Polomićemo ti ruke!

Autor: alo.rs, Republika

Svet

30.01.2020

23:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu reagovao je vrlo oštro nakon što je grčki poslanik Janis Lagos pocepao tursku zastavu u Evropskom parlamentu.

RepublikaFoto: Photo by Ankara University on Unsplash
Foto: Ilustracija

- Ove rasističke glave najbolje znaju kako smo polomili ruke onima koji su pokušali da diraju našu slavnu zastavu - napisao je Čavušoglu na Tviteru.

- Razmažena i rasistička deca Evrope moraju da znaki svoje granice. Evropa bi konačno trebalo da kaže 'stop' antiislamizmu i rasizmu. Naša zastava će se i dalje na svakom mestu časno vijoriti. Očekujemo od EP u vezi s ovim klovnom (Lagos) da preduzme ono što je potrebno -poručio je šef turske diplomatije.

 

 

Grčki poslanik je pocepao tursku zastavu u Evropskom parlamentu tokom zasedanja pod nazivom "Humanitarna situacija na grčkim ostrvima".

Lagos je izneo tvrdnje kako je grčki narod na meti napada migranata, a potom je poručio: "Na jednoj strani imamo Tursku, koja može da uradi šta želi. Migranti pristižu u našu zemlju. Ovo je turska zastava, šta s njom treba učiniti, pocepati i baciti. Moramo to da zaustavimo".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading