AMERI SVE POMEŠALI! Internet pretraživači zatrpani upitima: "Korona, virus, pivo"!

Autor: Tanjug

Svet

30.01.2020

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako se sve više širi epidemija koronavirusa i povećava broj zaraženih osoba, u porastu je i mišljenje da je ovaj novi soj virusa na neki način povezan s pivom Korona, koje se proizvodi u Meksiku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Naravno da nije. I koliko god da se nekima ta pomisao čini suludom, Google Trends, odnosno alat koji omogućuje pregled učestalosti pretraživanja neke reči, pokazao je kako se u SAD poslednjih dana na Googleu sve više traži niz reči "pivo virus" i "korona pivo virus".

Preciznije, 57% ljudi koji su pretraživali jedan od ta dva pojma u tražilicu je upisalo "pivo virus", a preostalih 43% "korona pivo virus".

Alat je također pokazao da se u američkim saveznim državama poput Havaja, Novog Meksika i Kansasa više pretražuje sled reči "pivo virus", dok se u državama poput Južne Karoline, Kolorada i Arizone više traži "korona virus pivo", piše USA Today .

 

 

Google Trends je utvrdio kako je značajno porasla i pretraga za rečima koje su razumnije povezane sa strahom od epidemije. Tako je traženje niza reči "simptomi koronavirus" u poslednjih sedam dana poraslo za 1050%.

Podsetimo, smrtonosni virus prvi je put otkriven pre dva meseca u gradu Vuhanu u provinciji Hubei i od tada je od njega umrlo 170 osoba, a zaraženo je oko 7.700. 

Virus se proširio na druge kineske gradove, među kojima su Peking i Šangaj, te na druge države - SAD, Tajland, Južnu Koreju, Japan, Australiju, Francusku, Nemačku i Kanadu.

Sposobnost širenja koronavirusa sve je veća i očekuje se da će se broj zaraženih povećavati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading