MASAKR U LAS VEGASU, NOVI DETALJI: Otac napadača bio na FBI listi najtraženijih

Autor: Tanjuf

Svet

02.10.2017

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac napadača iz Vegasa Stivena Pedoka, bio je jedan od najtraženijih kriminalaca na listi FBI nakon što je pobegao iz federalnog zatvora u Teksasu 1968. godine, javlja AP.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Policija i Hitna pomoć na ulicama Las Vegasa posle napada

Američka novinska agencija navodi da je on bio ozloglašeni pljačkaš banaka, koji je pokušao automobilom da pregazi agenta FBI u Las Vegasu 1960. godine.

Stiven Pedok bio je tinejdžer kada je FBI štampao plakat na kome je bilo napisano da njegov otac ima dijagnozu psihopate.

Otac napadača iz Vegasa, Bendžamin Hoskins Pedok, preminuo je 1998. godine.

Brat Stivena Pedoka, Erik, potvrdio je identitet njihovogo oca u današnjem intervjuu dnevniku "Orlando sentinel", navela je američka novinska agencija.

U napadu vatrenom oružjnem koji se dogodio na festivalu kantri muzike "Rut 91 harvest", u Las Vegasu ubijeno je 58, a ranjeno 515 osoba. 

U hotelskoj sobi na 32. spratu, odakle je napadač pucao, pronađeno je oko 10 komada oružja.


Policija tvrdi da je počinilac ovog stravičnog zločina, penzioner Stiven Pedok, nema policijski dosije, dok je u isto vreme odgovornost za masakr preuzela tzv. Islamska država, javile su agencije. 

Američki zvaničnici, međutim, kažu da nema dokaza da je Pedok bio povezan sa islamističkim teroristima, koji su preko svojih medija objavili da je on preuzeo islam pre nekoliko meseci. 

Policija smatra da je reč o individualnom napadu koji se naziva "usamljeni vuk".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading