Strašan sudar sa Titanikom: Ameri pokušali da zataškaju veliki propust!

Autor: Telegraf.rs

Svet

30.01.2020

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošle godine jedna podmornica je udarila u svetski poznatu olupinu Titanika, ali je američka vlada informacije o tom incidentu držala u tajnosti, rečeno je na sudu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Vlasti SAD nisu saopštile da je podmornica vredna 35 miliona dolara, koju je angažovala britanska kompanija, piše Telegraf, koji je dobio uvidu u sudski proces.

Vođa ekspedicije priznao je juče da je podmornica Triton udarila olupinu Titanika u julu prošle godine kada je pilot izgubio kontrolu nad podvodnim vozilom zbog "izuzetno snažne i vrlo nepredvidive struje". Triton se tada približio olupini legendarnog broda kako bi tim avanturista snimio nove fotografije Titanika.

Radi se o prvom poznatom sudaru neke podmornice s istorijskim Titanikom otkako je 1985. godine olupina nađena.

Kompanija za avanturistička putovanja EYOS potvrdila je incident, ali je navela kako prilikom sudara nije došlo ni do kakvog oštećenja olupine. Međutim, stručnjaci upozoravaju kako bilo kakvo dodatno ugrožavanje strukture olušine može da uzorkuje njeno još brže propadanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading