Rešena misterija nesreće u Avganistanu: Avion je oboren, u njemu stradali američki vojnici

Autor: Informer, Republika

Svet

27.01.2020

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Avion koji se srušio pripada američkom ratnom vazduhoplovstvu (US Air Force). U pitanju je mali putnički avion, globalne avijacije (Bombardier Global 6000), koji se koristi u vojne svrhe kao transportni avion pod oznakom E-11A.

RepublikaFoto: youtube.com/ AEROpress BG
Momenat neposredno pred pad aviona

Avion koji je oboren pripadao je USAF-u, a na snimcima sa mesta nesreće se jasno vide njegove oznake kao i deo registracije 11-9358.

Nešto ranije danas, avganistanski direktorat civilnog vazduhoplovstva potvrdio je da se dogodila avionska nesreća u pomenutoj oblasti, južno od Kabula prema Kandaharu. Oni su izjavili da su na mestu nesreće pronađeni spaljena olupina aviona kao i dva tela za koja se pretpostavlja da su piloti.

Prema još uvek nepotvrđenoj informaciji u nesreći je stradalo šestoro američkih vojnika i dvoje pilota.

Vest koja je prethodno preplavila sve svetske medije u kojoj se tvrdi da je pao putnički avion sa 83 nije tačna. Vlasti su potvrdile da se ne zna koji je avion u pitanju ali da sigurno nije komercijalni putnički avion već da se radi ili o vojnom ili o kargo avionu.

Snimci i fotografije sa mesta nesreće, koje je objavio i AV Herald, specijalizovani sajt za praćenje avionskih nesreća jasno pokazuju o kojem se avionu radi. Oni navode i tvrdnju da su Talibani koji se nalaze u toj oblasti izjavili kako su oni oborili američki avion raketom zemlja – vazduh.

Ova vest međutim još uvek nije zvanično potvrđena, a svi svetski mediji se još uvek uzdržavaju od objavljivanja informacije da su Talibani oborili američki avion.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading