Dobre vesti iz Kine: Stiže VAKCINA protiv koronavirusa

Autor: Tanjug

Lifestyle

26.01.2020

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineski centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti počeo je da razvija vakcinu protiv virusa korona novog tipa 2019-nCoV, koji izaziva upalu pluća, objavio je Čajna dejli.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U izveštaju se ističe da su naučnici centra uspešno izolovali virus i da rade na tome da izaberu pravi soj virusa za proizvodnju vakcine.

- Istraživanje i razvijanje vakcine za novi virus korona, koji je izazvao širu epidemij u Kini, na putu je - izjavio je za list Su Venbo, direktor Instituta za kontrolu virusnih oboljenja pri tom centru, prenosi Tas s.

Kineske vlasti obavestile su 31. decembra Svetsku zdravstvenu organizaciju o izbijanju epidemije pneumonije nepoznatog porekla u gradu Vuhan, velikom trgovačkom i industrijskom centru sa 11 miliona stanovnika.

Patogen, virus korona 2019-nCoV, identifikovan je 7. januara,

Svetska zdravstvena organizacija priznala je epidemiju kao nacionalnu vanrednu situaciju u Kini, ali do sada nije proglasila globalno vanredno stanje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading