Novi napadi militanata u Siriji: 11 ljudi poginulo, 30 ranjeno!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

24.01.2020

21:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U novim napadima militanata na vladine snage u Alepu na severu Sirije poginulo je 11 ljudi, a 30 ih je ranjeno, a ileganlne naoružane grupe bombardovale su taj grad 48 puta u poslednja 24 sata, saopštio je danas šef Centra za pomirenje pri ruskom Ministarstvu odbrane, general-major Jurij Borenkov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

On je rekao da su tokom borbi s militantim poginula tri sirijska vojnika i osam civila, među kojima žene i deca, a da je ranjeno osam vojnika i 22 civila.

Borenkov je precizirao da je nove napade na položaje vladinih snaga zapadno od Alepa izvelo 70 militanata uz podršku četiri vojna vozila naoružana treškom artiljerijom.


Prema njegovim rečima, napadi su odbijeni tenkovima i ručnim oružjem, a militanti su se vraili na početne pozicije.

Provincija Alepo je deo severozapadne zone deeskalacije, gde su vojne aktivnosti okončane 9. januara na osnovu sporazuma Rusije i Turske.

Prema podacima ruskog ministarstva odbrane, međutim, u bambardovanjima gradova u zapadnim i centralnim delovima zone između 16. i 22. januara poginulo je 28 civila, a 56 ih je ranjeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading