Horor u Turskoj: Najmanje 4 mrtvih u snažnom zemljotresu!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

24.01.2020

20:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje četiri osobe su poginule u snažnom zemljotresu jačine 6,9 stepeni koji je danas pogodio istok Turske, a osetio se i u susednim zemljama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu rekao je da su dve osobe poginule u istočnoj provinciji Elazig i još dve u susednoj provinciji Malatja, prenose agencije.

Epicentar zemljotresa koji je izazvao i materijalnu štetu zabeležen je na dubini od 10 kilometara u provinciji Elazig, oko 550 kilometara istočno od prestonice Ankare, saopštio je Evro-mediteranski seizmološki centar (EMSC).


Agencije navode da je zemljotres pogodio zabačenu i relativno retko naseljenu oblast, tako da će turskim vlastima biti potrebno nešto više vremena da procene tačnu štetu koju je načinio.

Državni mediji u susednoj Siriji i Iranu su izvestili da se zemljotres mogao osetiti i u tim zemljama.

Lokalni mediji u Libanu navode da se zemljotres osetio u Bejrutu i Tripoliju.

Rojters podseća da su Tursku u prošlosti pogađali snažni zemljotresi.

Više od 17.000 ljudi poginulo je kada je u avgustu 1999. godine zemljotres jačine 7,6 stepeni pogodio zapadni grad Izmit, oko 90 kilometara jugoistočno od Istanbula.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading