TRAMP NE MORA DA BRINE! LAKRDIJA NA SUĐENJU: Senatori jedu slatkiše i šalju puškice!

Autor:

Svet

22.01.2020

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demokrate su pokrenule postupak opoziva Donalda Trampa zbog sumnje da je tražio pomoć ukrajinske vlade kako bi bio ponovo izabran na predsedničkim izborima u novembru, ali je optužen i da je sabotirao rad Kongresa SAD.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa suđenja Trampu

Tramp je negirao optužbe, a njegov pravni tim je naveo da su one lažne. Suđenje je počelo, ali ono što se dešava u Senatu govori nam da šef Amerike ama baš nimalo ne mora da brine za ishod.

KAO DECA U ŠKOLI

Naime, dvojica od većine senatora republikanaca koji podržavaju Trampa uhvaćena su kako jedu slatkiše dok se demokrate grčevito bore za govornicom da ospore rad šefa Amerike. Isti dvojac, a reč je o Timu Skotu i Benu Sesu, uhvaćen je i u razmeni ceduljica sa porukama, popularnim puškicama, jer pravila suđenja nalažu da im nije dozvoljeno da razgovaraju. Dok je papirče išlo od Sesa do Skota, senator Bil Kesidi prekinuo je prepisku, dopisao nešto i uručio parče papira Skotu.

Dok odlučuju o njegovoj sudbini, Tramp demokratama odgovara preko Tvitera iz Davosa

 

I senator Mark Vorner uočen je kako šapuće sa komšijom, inače senatorom Timom Kejnom. Pokušao je da bude diskretniji, te mu je u jednom trenutku pisao poruku na parčetu papira. Međutim, Kejn je odmahnu prstom dok je član komore pokušao da mu doda ceduljicu.

 

 

3.

predsednik koji se suočava sa mogućnošću da će biti smenjen sa funkcije predsednika je Tramp

DALEKO JE KRAJ

Dok odlučuju o njegovoj sudbini, Donald Tramp tvituje iz Davosa, gde učestvuje na jubilarnom 50. Svetskom ekonomskom forumu. On je reagovao tokom izlaganja menadžera za impičment demokrate Adama Šifa, koji je istakao da sumnja da će proces biti fer jer su "promenjena pravila da bi Tramp pobedio".

- Pročitaj transkripte - kratko je poručio Tramp preko ove društvene mreže.

Advokat prvog čoveka SAD Pit Sipolone tražio je upravo od Šifa da dostavi njegovom timu dokumenta koja se tiču uzbunjivača.

- Hoće li nam gospodin Šif dati dokumenta? Tražili smo da nam ih dostavi i to kada je obelodanjeno da je njegovo osoblje sarađivalo sa uzbunjivačem, iako tako prvobitno nije tvrdio. Dajte javnosti da ih vidi, i dalje čekamo - rekao je advokat.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Tramp je treći predsednik u istoriji SAD koji se suočava sa mogućnošću da će biti smenjen sa funkcije predsednika. Pre njega, sa time su se suočili Bil Klinton i Endru Džonson. Koliko će sam proces trajati, zapravo niko ne zna, posebno jer republikanci razmišljaju o sažimanju rasporeda. Neke od Trampovih pristalica se nadaju da će sve da bude gotovo do vremena kada je zakazano Trampovo obraćanje Kongresu i naciji 4. februara. Međutim, suđenje Bilu Klintonu, na primer, trajalo je oko pet nedelja. Počelo je 7. januara 1999. godine i sve je završeno tek 12. februara.

Ono što je mnogo izvesnije je da će Tramp pobediti jer većinu u Senatu imaju njegovi istomišljenici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading