PUTIN: Ako SAD ugase RT, gasimo CNN

Autor: webtribune.rs

Svet

02.10.2017

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin je zapretio da će zatvoriti CNN ako Amerika pokuša da zatvori Russia Today (RT).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Uvodi kontamere: Vladimir Putin

Ruski regulator komunikacija je američku pretnju da će zatvoriti njihovog državnog emitera nazvao samo "lovom na veštice", nakon što je američki senator Mark Varner sugerisao da nalog RT-a na Tviteru predstavlja pretnju američkoj demokratiji.

- Ruski regulator komunikacija je u petak optužio američki televizijski kanal CNN International za kršenje zakona o medijima u Rusiji, i rekao da je sazvao predstavnike ovog emitera u vezi sa tim pitanjem - navodi se.

S druge strane, rusko ministarstvo spoljnih poslova je optužilo Vašington u četvrtak da vrše neopravdani pritisak na američke operacije medijske ispostave RT-a, i upozorilo je da bi Moskva mogla preduzeti mere milo za drago.

- Predsednik Vladimir Putin je rekao na sastanku ruskog Saveta bezbednosti u petak da se ruski mediji u inostranstvu suočavaju sa rastućim i neprihvatljivim pritiskom - ističe Putinov portparol Dmitrij Peskov.

Kako prenosi Zerohedge, ruski predsednk Vladimir Putin je takođe razmatrao histeriju i pritisak koji se stavlja na RT rekavši da je "takav pritisak na ruske medije neprihvatljiv" i da će svaka neprijateljska akcija protiv ruskih medija u SAD biti suočena sa "odgovorom milo za drago".

Putin se na sastanku sa stalnim članovima njegovog Saveta bezbednosti "dotakao pitanja tekućeg i ponekad rastućeg pritiska na ruske medije u nekim stranim zemljama" rekao je Peskov na konferenciji za novinare.

- Naglašeno je da takav pritisak na ruske medije nije prihvatljiv - dodao je on. On nije imenovao zemlje za koje Kremlj misli da vrše pritisak na ruske medije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading