VENECUELANSKI PUČISTA ODBIO MADUROVU PRUŽENU RUKU: Nema razgovora dok traje "diktatura"

Autor: Tanjug

Svet

22.01.2020

23:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Venecuelanski opozicioni lider Huan Gvaido odbacio je danas mogućnost da učestvuje u razgovorima sa Nikolasom Madurom, nakon što je predsednik te zemlje pozvao na dijalog njegove vlade i SAD, a američki državni sekretar Majk Pompeo odgovorio da pregovora neće biti ako se Maduro ne povuče s vlasti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Huan Gvaido

Gvaido je naveo da je "diktatorski način vladanja ubio tu priliku".

- Pokušali smo da razgovaramo nudeći vrlo jednostavno rešenje, zaista poštene izbore. Diktatura je blokirala tu priliku, kao i mnogo puta ranije - rekao je Gvaido u intervjuu za CNN.

On je optužio Madura da je odgovoran za katastrofu i humanitarno vanredno stanje u zemlji, kršenje ljudiskih prava i korupciju.

 

 

Gvaido, samoproglašeni privremeni predsednik Venecuele, nalazi se na evropskoj turneji, suprotstavljajući se zabrani putovanja i rizikujući da završi u zatvoru, u novom pokušaju da zbaci Madura.

On planira da tokom turneje pozove evropske i američke lidere da prestanu da kupuju venecuelansko "krvavo zlato", kojim se, kako tvrdi, finansira Madurov režim i grupe koje su mu lojalne.

Gvaido se juče sastao sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom, a sutra putuje u Davos, gde se nada da bi na marginama Svetskog ekonomskog foruma mogao da ima susret sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading